Assalamualaikum & salam sejahtera
Terima kasih di atas kunjungan anda
Silalah membeli belah di sini
Setiap pertanyaan silalah emelkan atau sms saya
Harap saya dapat membantu
Sokongan anda amat2 saya hargai
Terima kasih

Tentang saya.

Saya adalah seorang yang sederhana, seorang ibu yang bekerja...sambil-sambil tu menjual secara online pelbagai produk Tupperware. Saya ni memang gemar membeli, tapi dulu tak pernah pulak kawan-kawan ajak sertai Tupperware. Orang yang membawa saya terjebak ke alam Tupperware adalah Azah.Kawan daripada sekolah rendah & menengah. Jumpa tahun lepas setelah tak dengar khabar berita. Dia yang banyak membantu saya, serta membantu menaikkan level. Terima kasih banyak-banyak ya!...

Berbalik pula pada kehidupan di sekeliling kita, manusia sememangnya ada pelbagai ragam.. banyak hati yang perlu dijaga. Lantas saya memegang pada prinsip sejak dibangku sekolah lagi. Akan berbuat baik pada manusia yang selalu berbuat baik pada saya. Justeru itu saya rasa pelik-sepeliknya kerana ada juga manusia yang baik di depan kita tetapi di belakang kita sebaliknya. Ingatlah sesungguhnya Allah Maha Berkuasa serta mengetahui segala-galanya. Lumrah manusia hanya nampak kesalahan orang lain, sedangkan silap sendiri kalau boleh terus ditutup.

Nakk tahu salah satu minat saya adalah bermadah, berpuisi, berpantun. Memang sesuai dengan jiwa saya yang lembut ini.

Walaupun begitu, saya tetap mengunjungi blog yang berciri-cirikan cerpen, madah puisi, pantun seloka & bermacam-macam lagi. Yang saya  suka kunjungi adalah blog  http://istimewa2u.blogspot.com.

Jom tengok antara yang menarik :)

  • Banyak hal menyakitkan yang dilakukan orang lain dengan sesuatu yang lebih hakiki, lebih abadi. Rasa sakit yang timbul kerana perbuatan aniaya dan menyakitkan itu sementara. Pemahaman dan penerimaan tulus daripada kejadian yang menyakitkan itulah yang abadi.. 
  • Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan, pergilah ke tempat kamu ingin pergi, jadilah seperti yang kamu inginkan,karena kamu hanya memiliki satu kehidupan dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal yang ingin kamu lakukan. 
  • Kebahagiaan tersedia bagi mereka yang menangis, mereka yang disakiti hatinya, mereka yang mencari dan mereka yang mencoba. Karena hanya mereka itulah yang menghargai pentingnya orang-orang yang pernah hadir dalam hidup mereka. 
  • Sungguh benar bahwa kita tidak tahu apa yang kita milik sampai kita kehilangannya, tetapi sungguh benar pula bahwa kita tidak tahu apa yang belum pernah kita miliki sampai kita mendapatkannya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...